چندین مطالعه پزشکی نشان می دهد که همبستگی بین میوه ها و سبزیجات کم گلیسمی و کاهش بروز دیابت وجود دارد. نه تنها این، بلکه میوه های شاخص گلیسمی کم همچنین کنترل در درمان دیابت را بهبود می بخشد.
شاخص گلیسمی
شاخص Glycemic (GI) به "ناحیه افزایشی منحنی قند خون (AUC) پس از مصرف 50 گرم کربوهیدرات قابل هضم از یک غذای آزمایشی تقسیم شده توسط AUC پس از خوردن مقدار مشابه یک غذای کنترل، به طور کلی از گلوکز یا سفید نان". به عبارت دیگر: توانایی غذا برای افزایش قند خون دو ساعت پس از مصرف غذای غنی از کربوهیدرات. شاخص گلیسمی پایین (<55) به این معنی است که کربوهیدرات در این غذاها به آرامی جذب می شوند، که می تواند برای بدن بهتر از تغییرات تغذیه پس از غذا مفید باشد. [1] غذاها با شاخص گلیسمی بالاتر (> 70) سطح قند خون را سریعتر می کنند. پس از سالها تحقیق، شاخص گلیسمی در حال حاضر به عنوان یک طبقه بندی قابل اعتماد از اقلام مواد غذایی با توجه به اثر گلیسمی خود را پس از غذا شناسایی شده است. شاخص گلیسمی اقلام غذایی که غالبا شامل چربی و پروتئین هستند، محاسبه نمی شود، زیرا این نوع اقلام غذایی کربوهیدرات زیادی ندارد و بنابراین سطح قند خون بدن را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
شاخص کم گلیسمی و کنترل دیابت
در دیابت نوع 1، بدن انسولین تولید نمی کند یا قادر به استفاده از آن نیست. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 فاقد انسولین هستند و نمیتوانند به درستی از آن استفاده کنند. [2] در دیابت نوع 1 و همچنین در نوع 2 دیابت، یک رژیم غنی از کربوهیدرات میتواند در کنترل گلیسمیک مضر باشد، که ممکن است در ایجاد بیماریهای عروق کرونری و سایر عوارض ماکرووآکولار و میکروواسکولار نقش داشته باشد (مانند نوروپاتی دیابتی) . علاوه بر این، یک رژیم غذایی کم گلیسمی می تواند به جلوگیری یا کنترل دیابت نوع 2 در افراد چاق و اضافه وزن کمک کند. نمونه هایی از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات کم GI عبارتند از حبوبات، سبزیجات نشاسته ای، غلات و بیشتر میوه ها. این نوع غذاها به خاطر اثرات مفید آنها بر سلامت و رفاه افراد نیز نامیده می شود.
ادامه مطلب ...